JOUW PARTNER
IN VENTILATIE

Het optimaal binnenklimaat

Energie-efficiënte ventilatie

Wist je dat ventilatie verplicht is bij zowel nieuwbouw als renovatie? Het is essentieel voor een gezond binnenklimaat en het voorkomt vochtproblemen en schimmelvorming. Onze experten bekijken de plannen van de ruimte en adviseren waar nodig.

Oplossing op maat

Ontdek de verschillende types

Elk project is uniek en daarom doen we vooraf een grondige analyse. Op die manier zorgen we voor bespreken we oplossing afgestemd op jouw noden.

Het C-systeem voor ventilatie werkt door lucht mechanisch af te voeren, terwijl de toevoer van frisse lucht op natuurlijke wijze plaatsvindt. De mechanische afvoer is uitgerust met sensoren die het debiet aanpassen aan de actuele behoefte, wat zorgt voor een efficiënte en energiezuinige ventilatie. Hierdoor wordt vervuilde lucht snel en effectief verwijderd, terwijl verse lucht op een natuurlijke manier de ruimte binnenkomt. Dit systeem biedt een balans tussen comfort en energiebesparing, ideaal voor moderne woningen en gebouwen.

Het D-systeem voor ventilatie verschilt van het C-systeem doordat het zowel de toevoer als de afvoer van lucht mechanisch regelt. Hierbij zorgt een centraal ventilatiesysteem ervoor dat verse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd, zonder afhankelijk te zijn van natuurlijke luchtstromen. Dit leidt tot een beter gecontroleerde en constante luchtkwaliteit in de woning. Het D-systeem kan ook warmtewisselaars bevatten, die de warmte uit de afgevoerde lucht terugwinnen en gebruiken om de binnenkomende lucht op te warmen, wat bijdraagt aan een hogere energie-efficiëntie.

Steeds vrijblijvend

Vraag meer info